Vaalit takana, hallitusneuvottelut edessä

3.4.2023

Kirjoitan tätä tekstiä maanantaina, kun vaalien tulos on selvillä. Kokoomus on ottanut vaalivoiton, ja lähtee ykköspaikalta neuvottelemaan hallituksen muodostamisesta.

Tapiolan Kokoomus haluaa onnitella kaikkia valittuja kokoomuslaisia, ja tietysti aivan erityiset onnittelut menevät yhdistyksen omille jäsenille, Kai Mykkäselle ja Jarno Limnellille. Kai ja Jarno olivat koko Uudenmaan alueella ääniharavia ja keräsivät huiman kannatuksen.

Eduskuntavaalien taustalla on tehty valtavasti työtä. Kaikki ehdokkaat, heidän tukiryhmänsä ja yhdistysten aktiivit ovat niitä, joille kuuluu erityisesti kiitos vaalien tuloksesta. Vaikka sosiaalisen median ja joukkoviestinten vaikutus sanoman levittämisessä on suuri, ei pidä unohtaa ihmisten kohtaamisen merkitystä. Vaaliteltalla käydyt keskustelut, ihmisten mielipiteiden kuuntelu ja aidot tapaamiset äänestäjien ja ehdokkaiden välillä ovat tärkeitä. Suomi on hieno maa, täällä voi vaihtaa näkemyksiä kansanedustajan kanssa kasvokkain aidon demokratian hengessä.

Joukko yhdistyksemme aktiiveja oli eilen sunnuntaina kokoontunut seuraamaan vaalien tuloslaskentaa hotelli Tapiola Gardeniin. Jännitys kohosi illan mittaan, kun yhdessä vaiheessa laskentaa kaikilla kolmella suurimmalla puolueella oli sama paikkamäärä. Laskennan edetessä jännitys kuitenkin purkautui ja tulevaisuudenusko palasi. Kokoomuksen viesti oli kuultu ja siitä oltiin samaa mieltä - nyt on oikea aika muuttaa Suomen suuntaa.

Tulevista hallitusneuvotteluista on ennustettu vaikeita. Ennen vaaleja keskustelu julkisuudessa ja erityisesti vaalitenteissä kärjistyi. Nyt pitäisi kyetä yhteistyöhön ja rakentaa Suomen tulevaisuutta. Toivotan Kokoomuksen edustajille turnauskestävyyttä ja kärsivällisyyttä tuleviin hallitusneuvotteluihin. 

Timo Halonen, hallituksen puheenjohtaja